Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

Poziv na biovrtlarsko druženje udruge Biovrt 26.05.18. (sub)

Pozivamo vas na volontersku akciju i družneje u biovrtu 26.05.18.

Udruga Biovrt uključuje se u nacionalne manifestacije Dan otvorenih vrata udruga i Hrvatska volontira, te vas tim povodom srdačno pozivamo na naše Biovrtlarsko druženje koje će se održati u subotu 26.5.2018.

Raspored:
9.30 -13:00 volonterska radna akcija. Na biovrtu ćemo sijati, presađivati, malčirati ili pljeviti – ovisno o vremenskim prilikama uoči 26.05.
13.00 – 14.00 zajednički ručak (grah u kotliću)
14:00-14:30 razmjena presadnica. Pozivamo vas da donesete i razmijenite presadnice koje su vama višak, te nabavite nove.
14.30 neformalno druženje i projekcija filma "Moć zajednice: Kako je Kuba preživjela naftnu krizu"

O filmu: Slomom Sovjetskog saveza '90-tih, gospodarstvo Kube doživljava šok. Uvoz nafte smanjen je za više od polovice, a hrane za 80 posto. Kuba postaje zatvoreni sustav u kojeg skoro ništa ne dolazi izvana, a Kubanci su primorani preživjeti samo s resursima koje imaju na otoku.
Film "Moć zajednice" govori o poteškoćama, borbama, zajednici i kreativnosti kubanskih ljudi u tom teškom trenutku. Kubanci su iz visoko razvijene mehanizacije i industrijsko-poljoprivrednog sustava prešli na permakulturne metode uzgoja lokalnih, gradskih vrtova. Kriza koju su Kubanci prozvali Posebno razdoblje natjerala ih je da se hrane zdravije i žive čim više održivo.
Danas se Havana može pohvaliti činjenicom da proizvodi 50 posto svoje hrane u gradu i okolici. Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da film govori o budućnosti koja nas neupitno sve čeka nakon što potrošimo veći dio svjetskih zaliha nafte.

bira 2018

 

VAŽNO! Sudjelovanje i prijave:
Zbog ograničenog broja posjetitelja koje možemo istovremeno primiti, broj sudionika je ograničen, a prijava je obavezna. Prednost imaju osobe koje planiraju sudjelovati na svim sadržajima.
Prijave se zaprimaju na: https://tinyurl.com/dov-biovrt
Nakon popunjenja mjesta prijave se zatvaraju.

Aktivnosti se odvijaju u Novom Selu Rok (7 km od Čakovca). Nakon prijave dobiti ćete upute i sve ostale detalje.

Srdačno ste pozvani
Tim udruge Biovrt
www.biovrt.com 

 

Sviđa ti se? Podijeli s prijateljima

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići