Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

Izlet članova udruge Biovrt u Mozirjski gaj i Logarsku dolinu

Kako nam je bilo na izletu u Mozirski gaj i Logarsku dolinu 02.07.2016.

Dana 02.07.2016. godine dio članica i članova udruge Biovrt otputovalo je u Sloveniju na jednodnevni izlet.
 
Prvo smo posjetili park cvijeća Mozirjski gaj u Sloveniji koji se prostire na 4 hektara. Zanimljivost je da je Mozirjski gaj sagrađen na nekadašnjem smetilištu, a razne tvrtke, pojedinci i ustanove poput arboretuma Volčji potok pomogle su u njegovom nastanku. Napravili su sjajan posao, imali smo svašta za pogledati, a prošli smo i ispod duge :)
izlet 02072016 1izlet 02072016 2
Nakon toga posjetili smo Logarsku dolinu, gdje smo prošetali stazom kroz šumu, gdje smo naravno mnogo zastajkivali kako bi dobro razgledali i identificirali cvijeće po putu - bilo je raznih divljih orhideja, ljiljana, bijelog jedića, šumskog volujca, pakujca....  Vidjeli slap Palenk gdje smo si natočili čistu izvorsku vodu. Nakon toga stazom smo se popeli do vodopada Rinka, te smo se malom stazom uspeli i do jedinstvenog "orlovog gnijezda" - vidikovca i ugostiteljskog objekta na stijeni.
 
izlet 02072016 3izlet 02072016 6
 
Hvala svim članovima i članicama udruge koji su sudjelovali na ispunjenom danu u ugodnom vrtlarskom druženju.
 
Više fotografije s izleta popraćenih s opisom pogledajte na našoj FB stranici OVDJE
 

Sviđa ti se? Podijeli s prijateljima

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići