Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

Postanite član/ica udruge Biovrt u 2017. godini

Kako i zašto postati članom/icom udruge Biovrt za 2017. godinu

Drage i dragi,

hvala Vam što ste bili uz nas i dijelili sa nama naš uspjeh i postignuća tijekom prijašnjih godina. Hvala i svim članovima/cama i čuvarima/cama sjemenja koji su se uključili u naše programe tokom 2016. godine.


Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Bez obzira iz kojeg ste dijela Hrvatske, ukoliko želite postati dijelom zajednice koju stvaramo ili jednostavno samo podržati naš rad, pozivamo vas da se učlanite u udrugu Biovrt – u skladu s prirodom u 2017. godini te nam na taj način date svoju podršku.

Podržavajući članovi/ce
Ukoliko želite podržati naš rad na promicanju i edukaciji o životu u skladu s prirodom, a nemate vremena za akcije i aktivno sudjelovanje ili pak živite u drugom dijelu Hrvatske – pozivamo vas da postanete podržavajući član/ica udruge Biovrt.
Podržavajući članovi uplaćuje godišnju članarinu od 100 kuna i redovno su informirani o našim aktivnostima. Također, kao mali znak pažnje za vašu podrški našem radu, nakon učlanjenja i dostave podataka šaljemo vam na vašu kućnu adresu paket od 6 vrsti sjemenja (rajčica mix, rukola, salata mix, uresnica, lisnati i kovrčavi kelj mix, carsko oko).
Podržavajući članovi mogu sudjelovati u radu Skupštine, ali nemaju pravo glasa i nemaju pravo sudjelovanja u radu tijela Udruge.

Nominalni članovi/ce
Nominalni članovi/ice plaćaju godišnju članarinu u iznosu od 80 kuna.
Nominalni član/ica je osoba bez ili s ograničenom poslovnom sposobnošću te ima sva prava i obveze redovnog člana/ice, osim što nema pravo sudjelovanja u radu tijela Udruge.
Nominalni članovi nakon učlanjenja stječu brojne članske pogodnosti:
-Popust 10 % na 4 radionice godišnje
-Redovni sastanci članstva – minimalno 5 sastanaka u godini – druženje, grupa potpore, u Biovrtu – po želji
-Mogućnost 1x godišnje posjet članu/ici tokom sezone – po želji
-Moguće aktivnosti grupe: razmjena iskustava, razmjena viškova proizvoda, razmjena sjemenja i sadnica – po želji

biovrt clanstvo 2  izlet biovrt mozirski gaj i logarska dolina

 

Redovni članovi/ice
Redovni članovi/ice plaćaju godišnju članarinu u iznosu od 100 kuna i volontiraju minimalno 20 volonterskih sati u udruzi. Redovni član/ica je aktivni član/ica s punim opsegom Statutom predviđenih obveza i prava i ostvaruje iste pogodnosti kao nominalni član/ica.

Novi članovi upisuju se kao podržavajući ili nominalni članovi.

Nominalni članovi nakon ostvarenih 20 sati volontiranja u udruzi mogu podnijeti zahtjev za redovno članstvo.

Program za svo članstvo:
- tematski izleti za članstvo. U 2017. godini u planu su izleti u voćnjake entuzijasta koji održavaju starinske sorte – Stare hrvatske voće u Cvetkovcu i OPG Hudolin u Dragaliću.
- program Čuvari sjemenja (više)

Tijekom 2016. godine u sklopu Prograna za članstvo otputovali smo na 2 izleta i održali 6 sastanaka članstva. Više o tome i fotografije s navedenih događaja možete pogledati u našem godišnjem izvještaju rada za 2016. godinu OVDJE. 


Maloljetne osobe mogu biti samo nominalni članovi.

Osobe koje nisu članovi/ce, a zanimaju ih aktivnosti udruge namjenjene isključivo članovima (sastanci, izleti), slobodni su sudjelovati na 2 takva događanja udruge, uz obaveznu najavu na e-mail. Nakon toga molimo ih da se učlane kako bi mogli dalje sudjelovati na aktivnostima udruge.

O pravima i obvezama članstva pročitajte u našem Statutu (ovdje).

Članarinu možete uplatiti na naš žiro račun HR452 340009 1116044171 , PBZ banka d.d.

Kako bi postali članom/icom, po uplati članarine, molimo vas da preuzmete Obrazac za učlanjenje (OVDJE) te popunjeni i potpisani nam pošaljete skeniranog na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na našu adresu Biovrt – U skladu s prirodom, Novo Selo Rok, M. Tita 140, 40000 Čakovec.

Nakon primitka uplate i ispunjenog obrasca mi ćemo vas kontaktirati. Članstvo započinje trenutkom upisa u registar članova/ica. Članstvo u udruzi važeće je za kalendarsku godinu i istječe krajem iste.

 

Radujemo se zajedničkom radu i druženju u 2017. godini.

Tim udruge Biovrt - u skladu s prirodom

 

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići