Ova web stranica koristi kolačiće da bi Vam poboljšalo iskustvo prilikom pregleda. Uvjeti korištenja

Lathyrus latifolius ili grahorica trajnica je višegodišnja vrste grahorice penjačice. Porijeklom je iz Europe i pripada obitelji Fabaceae. Uzgaja se u dekorativne svrhe i postoji u dvije boje cvijetova: roza i bijela.
Gloriosa superba je višegodišnja gomoljasta penjačica iz obitelji Colchicaceae.
Ipomoea sloteri je dražesna penjačica sitnih crvenih trubastih cvjetova.
Crnooka Suzana – Thunbergia alata (Thunbergia alati) je višegodišnja penjačica koja se kod nas uglavnom uzgaja kao jednogodišnja biljka.
Mirisna grahorica, ukrasni grašak  je jednogodišnja biljka penjačica iz obitelji mahunarki (Fabaceae), porijeklom iz Italije, Krete i Sicilije – Mediterana. Može narasti u visinu do 1-2 metara, grmolikog rasta. Cvijetovi mirisne grahorica, ovisno o kultivaru,…
Asarina scandens je penjačica koja se kod nas uglavnom uzgaja kao jednogodišnja penjačica. Sve o njenom uzgoju.
Lablab purpureus (sinonimi: Dolichos lablab L., Dolichos purpureus) je brzorastuća jednogodišnja penjačica. Poznati je i pod nazivima zumbul grah, indijski ili egipatski grah. Pripada obitelji mahunarki, Fabaceae, a porijeklom je iz tropskih predjela.
Cobaea scandens ili vilac je prekrasna penjačica porijeklom iz tropskih područja Amerike. Na autohtonom području naraste i do 10 metara visine i višegodišnja je biljka, kod nas se uglavnom uzgaja kao jednogodišnja biljka i naraste…
Ukrasni slak je visoka penjačica, naraste i do par metara. Vrlo je dekorativna i idealna za posaditi uz ogradu.

Ova web stranica koristi kolačiće da bi Vam poboljšalo iskustvo prilikom pregleda. Uvjeti korištenja