Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

Održani Dan otvorenih vrata 2016 u biovrtu

Izvještaj s održanog Dana otvorenih vrata u biovrtu 27.08.2016.

I ove godine udruga Biovrt - u skladu s prirodom organizirala je Dan otvorenih vrata. S obzirom na česte upite za posjetu vrta, na Dan otvorenih vrata svi zainteresirani mogu obići cijeli biovrt uz terensko predavanje i saznati više o vrtu i metodama biovrtlarstva koje koristimo. U sklopu događaja održavamo i edukativno predavanje i domjenak s domaćom hranom. Izuzetno nam je drago što je ovaj događaj svake godine dobro posjećeni i okuplja vrtlare/ice iz cijele Hrvatske, te s radošću dijelimo iskustva s svima njima.

Dan otvorenih vrata održani je 27.08.2016. u biovrtu Silvije Kolar-Fodor, predsjednice udruge Biovrt – u skladu s prirodom. Vrt se nalazi u Novom Selu Rok, mjestu pored Čakovca, a ove godine ga je posjetilo preko 50 ljubitelja prirode i vrtlarenja iz Međimurja, Varaždina, Zagreba i okolice, Sv.I.Zeline, Karlovca, Đurđenovca, Ravne Gore ....


U sklopu Dana otvorenih vrata Silvija Kolar-Fodor održala je predavanje "Sjeme kao zalog naše budućnosti – zašto čuvati sjeme iz svog vrta”.

 dan otv vrata 2016 7   dan otv vrata 2016 9

 Nakon predavanja je za sve posjetitelje održani obilazak kroz vrt(ove) i terensko predavanje u sklopu obilaska biovrta, šumskog vrta, voćnjaka, te livade i oranica.

        dan otv vrata 2016 10   dan otv vrata 2016 11

 Uz organizirana predavanja i obilazak vrta, za sve posjetitelje vrta bio je i pripremjen domjenak s isključivo domaćom pripremljenom hranom i slasticama, koju su pripremili članovi i volonteri udruge.

Svi sudionici/ce su dobili na poklon sjeme mješavine sjemenja raznih vrsti rajčica iz biovrta.

 dan otv vrata 2016 5  dan otv vrata 2016 4

 Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali na radionicama i predavanjima udruge, volonterima udruge i svima koji su sudjelovali na ovom događaju te dokazali kako je interes za ovakvim načinom uzgoja hrane veliki.

Više fotografija s Dana otvorenih vrata možete pogledati na našoj facebook stranici "Udruga Biovrt - u skladu s prirodom" OVDJE, a video s Dana otvorenih vrata koji je napravila volonterka udruge pogledajte OVDJE.

Daljnje aktivnosti udruge i tekstove o biovrtlarstvu možete redovno pratiti na stranici www.biovrt.com.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

 

Sviđa ti se? Podijeli s prijateljima

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići