Ova web stranica koristi kolačiće da bi Vam poboljšalo iskustvo prilikom pregleda. Uvjeti korištenja

Koje vrste kupusnjača su manje, a koje su više otporne na niske zimske temperature.

Tikve i tikvice vam cvatu već jedno vrijeme na vrtu, ali nema ploda na njima, pa se već polako pitate što nije u redu s vašim tikvama? Nema razloga za paniku, tikve, tikvice, krastavci i slično karakteristični su po odvojenim muškim i ženskim cvjetovima.

Idealna godišnja doba za uzgoj zelene salate su proljeće i jesen. U ta godišnja doba salata je sočna i zelena. Ljeto, odnosno ljetne vrućine i sparine nepovoljno su vrijeme za uzgoj salate. Naime, u ovakvim vremenskim uvjetima sve salate postaju gorke.

Brokula – lat. Brassica oleracea italica je povrće iz obitelji kupusnjača odnosno krstašica (Brassicaceae ili Cruciferae). Brokula je poznata još od rimskog doba kao cijenjeno povrće i predak je karfiola.

Nakon proljetne sjetve, svake godine uvijek mi se dogodi da mi salata nikne pregusto. Kako raste, tako nastane gužva na gredicama.Tada slijedi presađivanje salate.

Paprika je jednogodišnja biljka iz obitelji pomoćnica (velebilja) – Solanaceae. Porijeklom je iz Amerike gdje se uzgaja već tisućama godina, a otud se je raširila po cijelom svijetu.

Tikve su jedne od rijetkih povrća koje se može dugo čuvati svježe bez ikakvih posebnih postupaka konzerviranja ili zamrzavanja.

Bijeli korijen – Tragopogon porrifolius je dvogodišnja biljka jestivog korijena porijeklom iz mediteranskog dijela Europe.

Saznajte kako isplesti vijenac od luka.

Sve o uzgoju graška.

Ova web stranica koristi kolačiće da bi Vam poboljšalo iskustvo prilikom pregleda. Uvjeti korištenja