Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

Proslava o čuvanju starinskog sjemenja 18.04.18

O održanoj proslavi u PŠ Novo Selo Rok 18.04.2018.

U srijedu 18.04.2018. u Područnoj školi Novo Selo Rok, u sklopu projekta "U školskom vrtu (i mi) rastemo" održali smo proslavu o čuvanju starinskog sjemenja na koje smo pozvali bake i djedove te roditelje naših učenika.

Na proslavi smo predstavili našu banku sjemenja koje skupljamo na našem školskom vrtu, a i nama su sjeme donijele bake i mame učenika. Time ćemo obogatiti našu kolekciju sjemenja. Voditeljica projekta Silvija Kolar-Fodor naglasila je na proslavi važnost čuvanja starinskog sjemenja i predstavila svima majice projekta koje smo izradili za sve učenike i koje će nam biti svojevrsne uniforme za vrtlarske aktivnosti, dok je jedan od djedova ispričao kako su oni nekad u obitelji čuvali sjeme i koliko im je to bilo važno.

21042018 7  21042018 23

Naši učenici su svojim obiteljima nakon toga pokazali svoje presadnice rajčica koje uzgajamo iz vlastitog sjemenja u školi, a svim prisutnima smo poklonili po nekoliko paketića sjemenja iz našeg školskog vrta koje su pripremili naši učenici.

 

21042018 33  21042018 39

Proslava se je završila uz osvježenje, druženje i razmjenu iskustava. Bilo je prekrasno i veselo, hvala svima na sudjelovanju!

21042018 42  21042018 44

 

Više fotografija s proslave možete pogledati na sljedećem linku:

http://biovrt.com/category/165-proslava-o-cuvanju-starinskog-sjemenja-18-04-18 

 

 

Projekt "U školskom vrtu (i mi) rastemo" traje od 01.10.2017.-31.08.2018. i provodi ga udruga Biovrt - u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok više o projektu pročitajte na linku: http://www.biovrt.com/projekti/u-skolskom-vrtu-i-mi-rastemo

logo zaklada u boji  grad ck

 

Sviđa ti se? Podijeli s prijateljima

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići