Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

Svečana proslava "Jesen za bake i djedove" 29.11.17. u PŠ N.S.Rok

O svečanoj proslavi u PŠ Novo Selo Rok

 

U sklopu projekta "U školskom vrtu (i mi) rastemo" kojeg provodi udruge Biovrt u skladu s prirodom u partnerstvu s Prvom osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok, održali smo jesensku proslavu s bakama i djedovima.

Kako su ciljevi projekta između ostalog i očuvanje tradicijskog znanja o uzgoju zdrave hrane i međimurske tradicije, pozvali smo bake i djedove da s nama proslave da nam ispričaju o starim običajima i radovima u skladu s godišnjim dobima.

Učenici su svojim bakama i djedovima predstavili što su sve napravili na našem školskom vrtu protekle dvije godine, a jedan djed nam je ispričao kako je nekad izgledalo kad je na jesen bilo na tzv. luščarama kukuruza.

Imali smo dvije ekipe malih novinara koji su intervjuirali bake i djedove o starim običajima i uzrečicama.

Na kreativnom dijelu ove svečanosti svi i djeca i njihovi bake i djedovi izrađivali su brojne predmete i igračke od jesenskih plodova, a djeca su nagradila svoje bake i djedove s medaljama od jesenskih plodova. Proslava s puno starih priča, puno kreativnih ideja i predmeta bila je uistinu prekrasna i inspirativna, hvala svima na sudjelovanju.

29112017 7  29112017 5

 

Projekt "U školskom vrtu (i mi) rastemo" traje od 01.10.2017.-31.08.2018. i provodi ga udruga Biovrt - u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok

više o projektu pročitajte na linku: http://www.biovrt.com/projekti/u-skolskom-vrtu-i-mi-rastemo

 

logo zaklada u boji

Sviđa ti se? Podijeli s prijateljima

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići