Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

Terenska nastava 08.11.17. - Međimurska priroda

Što smo radili na terenskon nastavi 08.11.2017.

 U srijedu 08.11.17. udruga Biovrt u suradnji s Područnom školom Novo Selo Rok organizirala je terensku nastavu za sve učenike Područne škole Novo Selo Rok u sklopu projekta "U školskom vrtu (i mi) rastemo" kojeg financijski podržava Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Posjetili smo Javnu ustanovu za zaštitu prirode Međimurska priroda gdje su učenici slušali predavanje o zaštiti prirode i životinjama koje se nalaze u Regionalnom parku Mura-Drava, te saznali sve o ugroženom leptiru plavcu radi kojih postoji i zaštićeni lokalitet u Međimurju - Bedekovićeve grabe.

Nakon izuzetno zanimljivog predavanja, svi učenici su posebno učili o životnom ciklusu leptira plavca i njihovoj povezanosti s biljkom krvarom (Sanguisorba officinalis) i mravima, te je svaki učenik sam nacrtao životni ciklus leptira plavca.

 

08112017 13  08112017 76

Bilo nam je jako zanimljivo, vratili smo se doma s puno novog znanja kojeg će naši mali učenici-vrtlari znati primjenjivati u svakodnevnom životu i štititi prirodu za buduće generacije.

Hvala svima na sudjelovanju!

 

Više fotografija pogledajte na sljedećem linku:

http://biovrt.com/category/151-terenska-nastava-08-11-17-medimurska-priroda 

 

Projekt "U školskom vrtu (i mi) rastemo" traje od 01.10.2017.-31.08.2018. i provodi ga udruga Biovrt - u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok

više o projektu pročitajte na linku: http://www.biovrt.com/projekti/u-skolskom-vrtu-i-mi-rastemo

 

logo zaklada u boji

 

Sviđa ti se? Podijeli s prijateljima

 

 

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići