Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

U školskom vrtu i mi rastemo - aktivnosti u veljači 2018

Što smo radili u sklopu projekta "U školskom vrtu (i mi) rastemo tijekom veljače 2018

Tjekom veljače jako je zahladilo, pa smo se aktivnostima u školskoj vrtlarskoj grupi uskladili s stanjem u prirodi i učili o hranjenju ptičica zimi kad one to stvarno trebaju - a to je zimi dok sve smtznr i nije im dostupna niti hrana niti voda.

 

Učenici svih razreda učili su o tome čime hraniti ptice, što im ne smijemo davati, te su naučili kako se radi hranilica za ptice od boce, te kako se rade lojnate kuglice s sjemenkama.

Napravljene lojnate kuglice s sjemenkama i jednu bocu-hranilicu s sjemenkama objesili smo u naš školski voćnjak i pratili kako se ptice hranje s njih.

Također, započeli smo s sjetvom vlastitih presadnica - svaki učenik/ca posijati će svoje vlastite rajčica i daljnjim aktivnostima učiti o uzgoju istih.

14022018 61  21022018 22

 

Fotografije s provedenih aktivnosti u veljači 2018 možete pogledati u glaleriji fotografija na sljedećim linkovima:

http://www.biovrt.com/category/156-vrtlarska-grupa-n-s-rok-07-02-2018

http://www.biovrt.com/category/157-vrtlarska-grupa-n-s-rok-14-02-2018

http://www.biovrt.com/category/158-vrtlarska-grupa-n-s-rok-21-02-2018

http://www.biovrt.com/category/159-vrtlarska-grupa-n-s-rok-28-02-2018

 

Projekt "U školskom vrtu (i mi) rastemo" traje od 01.10.2017.-31.08.2018. i provodi ga udruga Biovrt - u skladu s prirodom kao nositelj u partnerstvu s I. osnovnom školom Čakovec i Područnom školom Novo Selo Rok

više o projektu pročitajte na linku: http://www.biovrt.com/projekti/u-skolskom-vrtu-i-mi-rastemo

 

logo zaklada u boji

 

Sviđa ti se? Podijeli s prijateljima

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići