Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

Vrtlarska grupa u školskom vrtu se nastavlja

Što je novo u školskom vrtu u Novom Selu Rok

 

Ovog proljeća napravili smo školski vrt i pokrenuli vrtlarski grupu u Novom Selu Rok, zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade ZAMAH i suradnji udruge Biovrt s I OŠ Čakovec i područnom školom Novo Selo Rok. Na sljedećem linku možete pogledati priču o kreiranju školskog vrta, te pogledati fotografije i video s kreiranja i sadnje vrta:
http://biovrt.com/projekti/kreirani-je-skolski-biovrt-u-novom-selu-rok-2-2  

 

01062016 23  20072016 7

Nakon završetka projekta 31.05.2016. vrtlarska grupa nastavila je s radom zahvaljujući volonterskom angažmanu školskog osoblja te predsjednice i eduktorice udruge Biovrt Silvije Kolar-Fodor.

08062016 uciteljice  21092016 silvija

Tokom ljeta su bile redovito održavane vrtlarske grupe na kojima su sudjelovali zainteresirani učenici, ali i zainteresirani roditelji.

17082016 4 kopija  08062016 36


Vrt je sve oduševio bujnim rastom i obiljem, a plodove smo tokom ljeta s radošću brali i međusobno dijelili s sudionicima vrtlarskih grupa. Učili smo o sjetvi, sadnji, povrću, malčiranju, berbama, ljekovitom bilju, korovima, nametnicima i povezanosti prirode, te degustirali plodove u vrtu.

berbe skolski vrt 1  berbe skolski vrt 2


Početkom školske godine 2016/17 vrtlarska grupa nastavila je s redovnim radom i učenjem o biovrtlarstvu. Održava se jedan školski sat tjedno i dio redovnog školskog programa i izvanškolskih aktivnosti. Grupu uz podršku školskog osoblja volonterski vodi Silvija Kolar-Fodor.
Jesensku sezonu započeli smo skupljanjem sjemenja, koje ćemo spremiti i iskoristiti za sjetvu sljedeće sezone, ali i za razmjene sjemenja. Učimo djecu o vrstama i cvijeću koje su naše bake uzgajale u svojim vrtovima i koju bitnu ulogu ono ima u biosustavu i našem vrtu. S radošću se povezujemo i s obiteljima učenika i s njima ćemo uskoro podijeliti sjeme koje redovito skupljamo s učenicima u školskom vrtu.

 

07092016 skupljanje sjemenja 1  07092016 skupljanje sjemenja 2


Koliko god naš vrt bio mali, vjerujemo da radimo veliku stvar. U njemu pomažu i mali i veliki :) Djeca iskustveno uče o prirodi i svojoj ulozi u ovom prekrasnom životnom ciklusu, uzgajaju povrće, cvijeće i začinsko bilje na organski način koji podržava njihovo zdravlje. Pustimo malene u svoj vrt i dajmo im priliku da i ovako mali postanu veliki ljudi. Prvenstveno iznutra :)

 naslovna 21092016

 

Fotografije s svih vrtlarskih grupa održanih do sada možete pogledati u našoj galeriji fotografija OVDJE.

 

Sviđa ti se? Podijeli s prijateljima

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići