Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

Prijavi se na jesenske radionice Škole vrtlarenja 2016

Udruga Biovrt vas poziva na jesenske radionice Škole vrtlarenja 2016

Donosimo najave jesenskih radionica udruge Biovrt koje će se održati u sklopu Škole vrtlarenja 2016.

03.09.2016. subota, 9-14 sati „Razmnožavanje grmlja reznicama, jesenska sjetva i spremanje povrća za zimu"

Kraj kolovoza i početak rujna idealno je vrijeme ako se želite okušati u razmnožavanju raznog ukrasnog grmlja poput hortenzije, vajgele, budleje, vatrenog trna, ukrasnog drijena, deutzie.... ali i bobičastog voća. Na radionici ćemo iz poludrvenastih reznica razmnožiti nekoliko različitih vrsti ukrasnog grmlja. Svaki polaznik/ca radionice nosi sa sobom doma reznice ukrasnog grmlja na ukorijenjivanje.

Na radionici ćemo učiti što se radi na vrtu u rujnu i sijati ćemo sezonsko povrće.

Također, kako je kraj vrtlarske sezone, govoriti ćemo i o načinima spremanja raznog povrća za zimu, a biti će i prezentirani jedan način spremanja kisele zimnice.

radionica 03092016

24.09.2016. subota, 9-14 sati „Korisne životinje u vrtu, izgradnja hotela za kukce i skloništa za ježeve, jesenski radovi u vrtu"

Na kraju vrtlarske sezone pomoći ćemo određenim korisnim životinjama u vrtu da lakše prezime, ili pripremiti nastambe za iduće godine. Tako ćemo pripremiti sklonište za ježeve i dopuniti hotel za korisne kukce u biovrtu.Svatko će napraviti i svoje malo sklonište za jednu vrstu korisnih kukaca u vrtu.

Također, na radionici ćemo govoriti o sezonskim radovima na vrtu, o uzgoju jesenskog češnjaka,primjeni drvenog pepela u biovrtlarstvui o pripremi vrta za zimu.

 

radionica 24092016

08.10.2016. subota, 9-14 sati – Kako kreirati šumski vrt

Naučite osnove kreiranja šumskog vrta, posebnog oblika vrta u kojem, ukoliko ga dobro isplanirate i posadite, nakon 15 godina jedini posao će vam biti berba plodova.

Model šumskog vrta primjenjivi je i na malim i na većim površinama, a daje sasvim novi pristup vrtlarenju i radovima u vrtu. Naučiti ćete kako kreirati vrt koji ne treba gnojiti, u kojem nemate brige s nametnicima i bolestima, imate malo posla oko samog održavanja, a redovito ubirete plodove.

 

radionica 08102016 sumski vrt

 

22.10.2016. ili 29.10.2016 (ovisno o pogodnim vremenskim prilikama) subota, 9-14 sati: "Planiranje, sadnja i održavanje voćnjaka".

Neke od tema koje će biti posebno obrađene na radionici:

- planiranje voćnjaka
- sadnja voćaka i bobičastog grmlja
- zaštita voćaka od nametnika i voluharica
- zaštita voćaka od divljači
- zaštita voćaka od mrazopuca
- kako sami uzgojiti i razmnožiti voćke
- osnovne tehnike kalemljenja voćaka - praktični prikaz

Osim navedenog, odlazimo u posjet u obližnji voćnjak jedne obitelji u kojem se održavaju starinske sorte voćki, te će polaznici radionice imati prilike i nabaviti voćke za jesensku sadnju.

 

radionica 22.10.2016. vocnjak

Moguće su promjene termina sukladno vremenskoj prognozi, o čemu će biti dogovoreno s polaznicima.

Ukoliko dolazite iz udaljenijih mjesta, spajamo vas s drugim polaznicima radi eventualnog dogovora zajedničkog prijevoza i podjele putnih troškova (često nam na radionice dolaze polaznici iz Zagreba, Varaždina, Koprivnice ...).

Mjesto održavanja svih radionica: Novo Selo Rok (7 km od Čakovca)

Vrijeme održavanja: subotama, od 9.00-14.00 sati, s uključenom pauzom za užinu.

Prijava na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. s naznakom „Prijava na radionicu" (molimo poslati svoje ime i prezime, adresu, kontakt telefon, e-mail adresu i naznaku za koju radionicu se prijavljujete.

Broj sudionika po radionicama je ograničen.

Cijena: Cijena svake radionice Škole vrtlarenja je 120,00 kn. Na svakoj radionici osigurana je lagana užina (uključeno u cijenu radionice). Za članove uže obitelji (roditelji, djeca, supružnici, braća) odobravamo popust od 50% za drugog člana iste obitelji, uz prethodni dogovor putem e-maila.

Na svakoj radionice svi sudionici dobiti će poklon u smislu viška s Biovrta, prema odabiru voditeljice radionica – ovisno o sezoni.

Sudionici će na radionice trebati ponijeti bilježnicu i olovku za zapisivanje teoretskog dijela, doći u prikladnoj obući i odjeći za rad na vrtu (+ kapa/šešir), te po želji vodu/sok, svoj alat ili rukavice.

Voditeljica Škole vrtlarenja: Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, SirovaHrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Više o Školi vrtlarenja 2016. možete pročitati ovdje.

Sviđa ti se? Podijeli s prijateljima

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići