Ova web stranica koristi kolačiće da bi Vam poboljšalo iskustvo prilikom pregleda. Uvjeti korištenja

Udruga Biovrt poklonila preko 1000 paketića sjemenja cvijeća za korisne kukce i ptice

Završeni je proljetni ciklus predavanje 2017 Udruge Biovrt

 

Udruga «Biovrt – u skladu s prirodom» tokom proljeća 2017. održala je brojna predavanja i razmjene sjemenja u suradnji s drugim udrugama i organizacijama, a koji su biti besplatni za javnost. Predavanjem "Očuvajmo biorazzznolikost - upoznajmo životinjske saveznike u vrtu" te razmjenama sjemenja posjetili smo preko 20 mjesta diljem Republike Hrvatske te smo posjetitelje educirali o važnosti i postizanju bioraznolikosti u vrtu i inspirirali za kreiranje vlastitog vrta. (VIŠE)


A da bi dali dodatni poticaj sudionicima naših proljetnih predavanja (kojih je bilo preko 1000) da imaju raznolike vrtove u kojima pomažu preživljavanje vrijednih oprašivača, leptira i ostalih korisnih kukaca i ptica, spakirali smo sjeme iz biovrta predsjednice udruge Silvije Kolar-Fodor i podijelili preko 1000 paketića sjemenja „Očuvajmo biorazzznolikost“ – mješavine sjemenja od najmanje 6 različitih vrsti za privlačenje korisnih kukaca i ptica u vrtove.

Popis mjesta gdje smo održali predavanja i razmjene sjemenja te podijelili poklon paketiće sjemenja :
11.02. Zagreb, 16.02. Velika Gorica, 17.02. Koprivnica, 18.02. Varaždin, 21.02. Lepoglava, 24.02. Ivanić-Grad, 25.02. Varaždinske Toplice, 28.02. Virje, 02.03. Bjelovar, 03.03. Gornji Mihaljevec, 05.03. Karlovac, 07.03. Krapinske Toplice, 08.03. Novo Selo Rok, 09.03. Ludbreg, 14.03. Đurđevac, 18.03. Zagreb, 21.03. Donja Stubica,26.03. Split, 27.03. Ploče, 28.03. Opuzen i Gospić

Fotografije s navedenih događaja možete pogledati na sljedećem linku:
https://biovrt.com/category/102-proljetna-predavanja-2017-ocuvajmo-biorazzznolikost  

Zahvaljujemo od srca svim organizatorima predavanja i razmjena sjemenja na suradnji i trudu, a posjetiteljima na sudjelovanju na našim predavanjima. Veliko hvala pojedincima koji su donijeli svoje starinsko sjeme na razmjene sjemenja i tako svojim sjemenjem oplemenili raznolikost i u našem biovrtu.

 

3 16022017 velika gorica 1  20 27032017 ploce 3


Ovo nije kraj naše kampanje „Očuvajmo biorazzznolikost“, najavljujemo i skoru nagradnu igru kojom ćemo podijeliti još naših paketića sjemenja. Cilj nam je educirati javnost o važnosti sadnje cvijeća u vrtove s ciljem očuvanja bioraznolikosti, a poklonjenim paketićima sjemenja direktno potaknuti ljude na sadnju istog.

Više o navedenoj temi možete pročitati i u novom tekstu naše predsjednice udruge Silvije Kolar-Fodor:
http://biovrt.com/aktivisticki-kutak/vratimo-cvijece-u-vrtove-ocuvajmo-bioraznolikost  

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Ova web stranica koristi kolačiće da bi Vam poboljšalo iskustvo prilikom pregleda. Uvjeti korištenja