Ova web stranica koristi kolačiće da bi Vam poboljšalo iskustvo prilikom pregleda. Uvjeti korištenja

Kada i kako hraniti ptice zimi.

Šumski krpelj, poznati kao i obični krpelj, europska je vrsta krpelja tvrdog tijela. Ovo je poznati parazit koji se hrani krvlju domaćina za kojeg se zakači, te je također prijenosnik zaraznih bolesti.

Kako spremiti grah, spriječiti štete na grahu od ovog nametnika, ali i bitne činjenice koje trebate znati o suhom grahu u trgovinama.

Jesen je počela, a većina krumpira na poljima je pobrana. Preostale krumpirove zlatice se sele s polja i traže druge izvore hrane.

Ove godine sam se neugodno iznenadila kad sam vidjela da je nešto pojelo puno listova mojih pakujaca. Isprva sam mislla da su možda u pitanju puževi,

Bubamare ili božje ovčice su vrsta kukaca koje zajednički spadaju u obitelj Coccinellidae. Ovo je vjerojatno najpoznatija vrsta kukaca, svatko zna prepoznati bubamaru.

Španjolski puž je najgori nametnik od svih vrsta puževa koji se pojavljuju u našim krajevima. Saznajte bitne činjenice o tim puževima.

Mnogi vrtlari/ice vode stalnu i mukotrpnu borbu s najezdom puževa. Puževi se najviše šire za vlažnih godina – hrane se noću i tijekom kišnog vremena, a nemilice izjedaju povrće, voće i ostale biljke.

Često kad nešto zuji oko nas imamo instinkt da to tresnemo i ubijemo, od straha da nas ne ubode. Međutim, činjenica je da je oko nas mnoštvo korisnih kukaca koji su jako bitni u uspostavljanju prirodne ravnoteže, te je korisno bolje upoznati svijet oko nas, kako ne bismo iz neznanja učinili veliku štetu biosustavu. Razlog

Ova web stranica koristi kolačiće da bi Vam poboljšalo iskustvo prilikom pregleda. Uvjeti korištenja