Ova web stranica koristi kolačiće da bi Vam poboljšalo iskustvo prilikom pregleda. Uvjeti korištenja

Cvjetni pauk  (Misumena vatia) je najčešći rakoliki pauk koji vreba na kukce koji skupljaju nektar s cvijeća u našem području.

Sve o ljiljanovoj zlatici - nametniku na ljiljanima i srodnicima.

Lisne uši i mravi su jedna od čestih zajednica na koje ćete naići u vrtu.  Ova neobična zajednica ima obostranu korist.

Sve o kupusnom bijelcu, nametniku koji napada biljke iz obitelji krstašica - kupusnjače.

Mnogi ljudi brkaju štete na vrtovima koju rade krtice i voluharice. Najviše je zabluda u vezi krtica, jer se njih uglavnom proglašava krivim za izjedeno korijenje – to je potpuno netočno.

Krtica je sisavac iz roda Talpidae, živi u tlu i kopa tunele,  mesožder koji se uglavnom hrani malim beskralješnjacima koji žive ispod zemlje. Krtica je

Grčica je ličinka hrušta,  živi u tlu tri godine, četvrte godine izlijeće odrastao hrušt. Masovno se pojavljuju samo rijetko. Nemojte ih uništavati, i oni su dio osjetljivog bio-sustava oko vas! Štete koje grčica radi su izjedeno korjenje, pogotovo mladih biljaka, jagoda i salate.

Krumpirova zlatica je nametnik koji prvenstveno napada krumpir, pa kasnije rajčicu, patliđan, ukrasni duhan i crnu pomoćnica (biljke iz porodice pomoćnica).

Kupusna stjenica je nametnik koji napada kupusnjače – i ličinke i odrasli kukac – isisava sokove iz biljke i u velikom broju mogu potpuno uništiti nasad kupusnjača.

Ova web stranica koristi kolačiće da bi Vam poboljšalo iskustvo prilikom pregleda. Uvjeti korištenja