Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići

Školski hoteli za korisne kukce

O projektu "Školski hoteli za korisne kukce" Udruge Biovrt - u skladu s prirodom

Udruga Biovrt - u skladu s prirodom provodi građansku inicijativu "Školski hoteli za korisne kukce" koju financira Regionalna zaklada za lokalni razvoj "Zamah” u iznosu od =10,000,00 kn. 

Partneri na projektu: I. Osnovna Škola Čakovec - u sklopu nje Područna škola Novo Selo Rok, te Osnovna škola Gornji Mihaljevec.  

Trajanje projekta: 15.07.-31.10.2017.

 

O projektu: U dvije osnovne škole s učenicima, njihodim roditeljima i lokalnom zajednicom izgraditi ćemo dva hotela za korisne kukce (solitarne pčele, bubamare, zlatooke…) koja će sudionike naučiti kako i zašto napraviti ovakva skloništa. Odmah nakon gradnje i postavljanje hotela posaditi ćemo i zeleni krov na svakom hotelu, kao još jedan edukativni primjer ekoloških rješenja. Hoteli za kukce ostati će kao ogledni primjerci školama, ali i za posjetu ostalim školama i zajednici za konkretno učenje i promatranje. 


U sklopu programa „Očuvajmo biorazzznolikost“ (VIŠE) ove smo godine već održali edukativno predavanje za djecu i roditelje u obje suradničke osnovne škole, a gradnjom hotela za kukce napraviti ćemo mjesto za učenje o korisnim kukcima i važnosti očuvanja bioraznolikosti ovoj generaciji i svim budućim generacijama obiju osnovnih škola.

 

zamah logo  zamah nas doprinos zajednici

Silvija Kolar-Fodor
Autorica članka:

Silvija Kolar-Fodor

Predsjednica udruge "Biovrt – u skladu s prirodom”, predavačica i edukatorica o biovrtlarenju, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga "U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom "24 sata", Večernjim listom, časopisom Poljoprivredni glasnik, magazinom za život u skladu s prirodom "100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, Sirova hrana.hr ... zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka. Biovrtlarenjem se bavi od 2006. godine.

Svi sadržaji na ovim stranicama zaštićeni su Zakonom o autorskim pravima (VIŠE)

Biovrt koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Za nastavak pregleda i korištenje klikni na gumb "Slažem se". Uvjeti korištenja i kolačići